BALETY

Alfabetycznie uporządkowane terminy związane z Sanatorium. Tematy z przymróżeniem oka oraz całkiem poważne.

Moderatorzy: tamites, tomek6996, mieszkańcy

Awatar użytkownika
tomek6996
V.I.P.

BALETY

Post autor: tomek6996 »

Chyba juz czas na imprezy roznorakie jakie w Sanatorium sie odbywaly / i moze sie jeszcze odbywaja /

Zachecam do opisywania swoich wrazen, podzielcie sie ....

Ja zaczne od baletow z konca lat 80-tych. W kawiarni w hotelu, chyba w roku 88-ym
na wakacjach zaczelismy robic dyskoteki. Chetnych do zabawy bylo wielu i to nawet z daleka w postaci przebywajacego w Sanatorium OHP-u ze Szczecina i okolic. Po niedlugich przygotowaniach, dogadaniu sie z Janosikiem owczesnym wlascicielem kawiarni, zebraniu sprzetu i odpowiedniej ilosci muzyki imprezy ruszyly ostro z kopyta. O ile pamietam chyba dwie imprezy w tygodniu zaczely gromadzic dosc spory tlumek. Tym bardziej , ze przynajmniej na poczatku imprezy byly darmowe. Nam sie to podobalo, bo tydzien spedzalismy juz nie tylko u Jasia a i Janosik mial wieksze wplywy w barze. Szkoda , ze chyba raczej nie posiadamy zadnych zdjec z tego okresu. Byly to chyba ostatnie podrygi imprez robionych bezinteresownie. Sprzet prywatny i tylko checi do zabawy. Ciekawostka byl jeden kogut rzucajacy pomaranczowe zajaczki na sciane. Piotr moze o nim opowie, bo byla to cala historia podwodna z nim i jego uzywaniem. Nam pozostaly wspomnienia, duuuuzy ubaw i troche satysfakcji. Bylismy w czolowce letnich imprez w okolicy Kamiennej Gory, nie zmyslam, duzo osob tak mowilo :D
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Post autor: czajski »

tomek6996 pisze:Ciekawostka byl jeden kogut rzucajacy pomaranczowe zajaczki na sciane. Piotr moze o nim opowie, bo byla to cala historia podwodna z nim i jego uzywaniem
Ja tam nic Panie nie wiem... ja wtedy służyłem dla Ojczyzny i to jeszcze w dodatku Ludowej.
Ale coś pamiętam, że uczestniczyłem w konstruowaniu jakiegoś zasilacza do tego koguta - czy cóś :P :)

[center]Obrazek[/center]
Ostatnio zmieniony śr mar 07, 2007 12:07 am przez czajski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tomek6996
V.I.P.

Post autor: tomek6996 »

Oooooooooooooo jaaaaaaaaaaa cieeeeeeeeeee...

Tego nie widac na zdjeciu, ale to talatajstwo jest dosyc spore i wazy prawie 30 kilo. Tachalismy to na dyskoteke tylko po to aby wlaczyc koguta i to tylko na chwilke. Trzeba bylo robic przerwy bo grzalo sie to to niemilosiernie. Ale efekt byl porazajacy.
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

tomek6996 pisze:Ale efekt byl porazajacy
No no - mogło porazić... i to nieźle.
kuba1962
V.I.P.

Post autor: kuba1962 »

no balety w Sanatorium w tym okresie były że aż sie chce wspominać
wprost nie można porównywać do innych płatnych dyskotek :D :D :D :D :D
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez kuba1962, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Z pewnością te impry z drugiej połowy lat 80 były bardzo fajne ale jeżeli ktoś pamięta potańcówy na "dechach" albo w Klubie Pracowniczym Leśny Dwór z oprawą muzyczną n.p. Marka Orlika... to dopiero były imprezki.
A propos oprawy muzycznej... czy pamiętacie jeszcze działający radiowęzeł w Sanatorium i nadawane przez Pana Franka Śmierciaka koncerty życzeń?
kuba1962
V.I.P.

Post autor: kuba1962 »

już nie pamiętam tego jak sie przyjąłem do pracy w Sanatorium nie działął już radiowęzęł
INFORMATYK

Post autor: INFORMATYK »

Witam was , Imprezy w Sanatorium pierwszy raz słysze, ale to podejrzewam musiało być w
latach 80 albo w połowie lat 70. Sanatorium to piekne miejsce wypoczynkowe

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ