Pamiętacie przedszkole?

W tym dziale można pisać (i czytać też) o wszystkim i o niczym... :)

Moderatorzy: tamites, tomek6996, mieszkańcy

Karolina Łuczyń
V.I.P.

Post autor: Karolina Łuczyń »

To zadziwiające, ale dzieci z tego zdjęcia dobijają teraz 50-ki. Jest taki wiersz ks. Jana Twardowskiego m.in. "Spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą." Tak szybko dorastają i gubimy z nimi kontakt. Patrząc na zdjęcia z Sanatorium z różnych pokoleń, również na roześmiane dzieciaki z przedwojennego albumu, których nie wiadomo, gdzie porwała historia tym bardziej cieszę się, że jestem TU i TERAZ z moimi małymi dziećmi, nie chcę za niczym gonić i tak jest dobrze. Chcę, żeby ich pamięć wypełniły dobre wspomnienia.
Dziękuję Piotrze za wzbudzanie dobrych wspomnień :)
Karo Łuczyńska
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Post autor: czajski »

Nic dodać nic ująć - chociaż powiem Ci Karo, jeden z kolegów próbował mi wmówić jakąś śmieszną teorię, że ucieczka do wspomnień z minionych lat jest pierwszą oznaką starości :lol: . A ja wspominam i będę wspominał i gorąco zachęcam każdego do poddania się czarowi wspomnień.
A w ramach chwilki wolnego czasu - dorzucam dzisiaj fotki nadesłane przez Karolinę - wystylizowane na OldFoto.

Obrazek

Poniżej lokalizacja tych zdjęć w drzewie katalogów naszej Galerii:

Galeria -> -> Dawne Dzieje -> -> Przedszkole w tonacji Sepii
Karolina Łuczyń
V.I.P.

Post autor: Karolina Łuczyń »

Niejaki pan Freud :wink: już sugerował, ze przeszłość i dzieciństwo są niezwykle ważne ze względu na to kim obecnie jesteśmy, więc chyba warto patrzeć za siebie.
Karo Łuczyńska
ODPOWIEDZ