po wakacjach
Moderatorzy: tamites, tomek6996, mieszkańcy
- czajski
- Administrator
- Kontakt:
Heeh - mi też wiele te wspomnienia Eli przywołały fajnych chwil z pamięci. Te poziomki na trawkach i ta brama nad rowem z wodą
. Basen też pamiętam - ogrodzony był wtedy jeszcze siatką. I były zainstalowane huśtawki różne i karuzela. W nieco późniejszych latach basen podupadł ale kąpaliśmy sie w stawie środkowym (teraz nie do pomyślenia). Pewnego razu nawet burza z piorunami nas z wody nie dała rady wygonić. Teraz z trzech stawów pozostał w miarę sprawny już tylko jeden.
No, nareszcie mogę coś powiedziec! Albo dzieci okupują komputer, albo mnie jakoś nie po drodze.
Przy naszych powrotach ze szkoły nie tylko śpiewaliśmy i opowiadaliśmy kawały o 4 grubych niemcach (chociaż ja nie pamiętam żadnego, wiem tylko,że takowe były), ale też mówiliśmy w obcych językach, Tomku. Poprostu to był zwykły bełkot, no, ale... Wyobraźcie sobie tę kondycję dzieciaków, które w pełnym rynsztunku i ze śpiewem na ustach gnały na przełaj, pod górkę i z górki. I rzeczywiście,żadnych problemów. Szczęśliwe dzieci. Nawet na mieście nie wstydziliśmy się tak zachowywac.
Kolejny wspominek.Za naszym budynkiem, w skarpie pod płotem, przy bramie, tam gdzie stała taka drewniana szopa, która spłonęła- kopaliśmy dołki, chowaliśmy wnie coś fajnego, np. ładne kamyki, muszelki itp., przykrywaliśmy to,kawałkiem szkła, których było pełno i na to kładło się wyrwaną kępkę trawy, czy kwiatów. Póki nie zwiędły, nie było nic widac. To się nazywało sekrety. 
Ela
- tomek6996
- V.I.P.
Elu a propos wspominek zapraszam cie tutaj http://nasza-klasa.pl/school/59620/73 obecnosc obowiazkowa!!!
I ja pozwoliłam sobie odwiedzić wymienioną stronę.Coś wspaniałego.Już jest nas trzy sztuki z byłej klasy.A jakie fajne stare zdjęcia .Dzięki Tomek za umieszczenie tego adresu.Polecam tym wszystkim,którzy nie widzieli całe wieki swoich szkolnych kolegów. Fantastyczna sprawa,a jeszcze jak ktoś się odezwie i chce powspominać,to juz całkiem fajnie. Polecajcie nam'' starszym'' bywalcom forum ciekawe strony.P
ozdrawiam. 
Dana
-
Kuracjuszka
Re: po wakacjach
...Naszej Klasy już nie ma a Wasze Forum nadal istnieje. Coś jakby zamarło ale jednak poczytać wpisy archiwalne można. Myślałam że to tylko szpital w Czadrowie jakich wiele, a tutaj opisujecie takie historie.tomek6996 pisze: czw lis 22, 2007 6:43 pm Elu a propos wspominek zapraszam cie tutaj http://nasza-klasa.pl/school/59620/73 obecnosc obowiazkowa!!!
Elwira, była pacjentka Szpitala.