po wakacjach

Masz jakieś propozycje, bolączki, spostrzeżenia - zaproponuj nowy temat - lub poprostu się zarejestruj i załóż go :)

Moderatorzy: tamites, tomek6996, mieszkańcy

waga
V.I.P.

po wakacjach

Post autor: waga »

Witajcie znajomi z forum. Co tam u Was slychać nowego,jak minęły wakacje i sezon urlopowy? A może ktoś był w Sanatorium? Podzielcie się swoimi wrażeniami,bo inaczej nasze forum'' zdechnie''. Nie możemy czekać tylko na to ,co zaproponuje Piotr,bo wiadomo, przybyło mu obowiązków :P . A może ktoś ma nowe zdjęcia z Sanatorium i okolic? W Sudetach musi być teraz pięknie.Jaka szkoda ,że nie mogę tam być :!: Czekam na odzew. Pozdrawiam WSZYSTKICH bywalców . :flower: :P
Awatar użytkownika
tomek6996
V.I.P.

Post autor: tomek6996 »

Jeszcze w tym roku wybieram sie do Kam Gory, i Sanatorium na pewno odwiedze choc na chwilke. Prawdopodobnie w listopadzie. Takze jakies fotki beda. Szkoda tylko , ze czasu brak aby czesciej wpasc a nie tylko raz na rok.
Awatar użytkownika
apipn
V.I.P.

Post autor: apipn »

muszę się przyznać, że ja byłam w czasie wakacji w sanatorium, ale niestety u mnie ani odpowiedniego sprzętu, ani oka co by jakieś fajne foty porobić. kto wie, może jednak kiedyś mi się uda...
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Post autor: czajski »

Wiele ostatnio spaceruję po Sanatorium. Wrzuciłem więc parę fotek (zrobionych niestety przy użyciu telefonu komórkowego) z tych spacerów...

[center]
Obrazek Obrazek
Obrazek
[/center]

Więcej zdjęć w Galerii w albumie Cztery pory roku - Jesień

W najbliższych dniach będę się starał wzbogacić galerię w dziale Ludzie Sanatorium. Ze względu na personalny charakter zbioru jest on zabezpieczony hasłem. Hasło jest udostępniane przez PW lub GG pod numerem 104391 ;)
P.S. - sorry, że tak w biegu... ;)
waga
V.I.P.

Witam.No nareszcie coś nowego :P DziękiPiotrze.Piękną macie jesień w Sanatorium.Tylko pozazdrościć. :bounce: Czekam na więcej.Pozdrawiam .
Ela
V.I.P.

po wakacjach

Post autor: Ela »

Po wakacjach pojawiam się ja-Ela. Zajrzałam na forum (po raz pierwszy), zacząłam od końca i byłam w szoku, widząc swoje zdjęcie z przedszkola. Witam wszystkich bardzo serdecznie i ściskam. Ogromnie się cieszę, że mogę z Wami ponownie (chociaż wirtualnie) się spotkac. Piotrek, sąsiadem mi byłeś, chodziłam do Ciebie na wieczorynki. Tomek, pamiętasz, jak w Kamiennej uciekaliśmy przed czarną wołgą, tylko nam drewniane piórniki grzechotały w tornistrach? Tamara, zazdrościłam Ci tego pięknego stroju Jesieni. A pamiętacie walające się kawałki karbidu, które wrzucaliśmy w kałuże?Zawsze byliście obecni w moim życiu; bardzo często wspominałam Sanatorium i lata tu spędzone, a także Jarka i Elę. Drugiego takiego miejsca już nie znalazłam. Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości odwiedzę Sanatorium. Zagadka: kim ja jestem? Pamiętacie mnie? :) :D :lol:
Ela
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Cześć Ela.
Zakłopotany jestem, gdyż miałem dwie sąsiadki o tym wdzięcznym imieniu. Obie przychodziły do mnie na wieczorynki. Stawiam na tą starszą, która przychodziła do mnie i w dużym lustrze zmontowanym w drzwiach szafy sprawdzała jak będzie wyglądała z mężem (mam cichutką nadzieję Elu, że to też pamiętasz) :).
Ela
V.I.P.

Tak,tak ta starsza. Ta druga Ela (podobno uprawiała saneczkarstwo), jest od nas deczko młodsza. Z tym lustrem to coś mi drgnęło w pamięci, ale głowy nie dam. Byliśmy sąsiadami przez ścianę i za pomocą szklanek podłuchiwaliśmy, co unas słychac. Pamiętam Wasze nazwiska. Atakże Psotkę Ratajczaków, Pikusia pani Marty i jej syna Roberta, który śmiał się ze mnie, że nie mam brwi (podobno policjant)- pozdrawiam. Piotruś, gratuluję narodzin syna. Mamusi gratuluję podwójnie- kobieca solidarnośc.
Oglądałam zjęcia ze Snieżki- wyrośliście chłopaki, aż miło popatrzec. :roll:
Ela
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Milutko że ktoś pamięta takie rzeczy jeszcze ;-)
Z tym Pikusiem mi nie pasuje - bo nasza sąsiadka Rędzińska miała takiego czarnego. Ale może Pani Marta miała też - tego akurat nie pamiętam. Pamiętam Muchę - jest nawet gdzieś na forum :)
Ela
V.I.P.

Nie będę się spierac o tego Pikusia. Niedługo odwiedzi mnie moja mama, ją wypytam. Kiedyś w czym spodpadłam Mariolce i chciała mnie bic, ale któraś z Twoich sióstr robiła mi kolację, gdy moja mama była w szpitalu w związku z narodzinami mojej siostry. Na dyngusa chłopacy wrzucali do wanny dziewczyny, oczywiście młodzież. My się tylko temu przyglądaliśmy. To była najczystsza wanna na świecie.
Ela
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Tego Dyngusa pamiętam - ale był odjazd dzisiaj już takich pomysłów nie maja młodzi (może i lepiej) :). W szczytowych latach naliczyłem 27 osób na tą biedną wannę - dlatego musiała być najczystsza. Wiesz, że Wasze dawne mieszkanie, to obecnie jeden z dwóch naszych pokoi? Ale później wiele osób sie przez ten pokój przewinęło.
I jak ja mam nie wspominać? :)
Ela
V.I.P.

Sentymentalizm górą! Ja jeszcze od czasu do czasu z czymś wyskoczę. Albo częściej. Teraz jednak grzecznie się pożegnam i życząc dobrej nocy, odpłynę w krainę snu. Zajrzę jutro. Chyba codziennie będę zaglądac...
Ela
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Więc Kolorowych Snów - jasne przychodź kiedy tylko zechcesz :)
Czasem wieje nudą na tym forum - ale wspólnymi siłami może rozruszamy cokolwiek?
Ela
V.I.P.

Nowy dzień nam nastał! Wracając do przeszłości, Tadek, ojciec mojej siostry, hodował nutrie na działce i jeździł komarkiem. Nie chcę na ogólnie dostępnym forum za bardzo operowac nazwiskami, ale swoi będą wiedziec, o kogo chodzi.
Niezależnie od tego, czy w Sanatorium są kuracjusze, czy pacjenci, Sanatorium zawsze pozostanie Sanatorium.
:twisted: Ktokolwiek wybory wygra,
I chocby to była hydra,
To my tak łatwo nie damy się,
Bo my z Sanatorium- się wie! :mrgreen:
Ela
waga
V.I.P.

Jak to dobrze,że nowa osoba dołączyła do NAS.WITAM :P .Od razu coś zaczęło się dziać.Piotr się ożywił dzieki wspomnieniom.Może ktoś nowy jeszcze się pojawi .Oby.Ja niestety nie pamiętam Eli .Była małym bobo ,kiedy opuszczaliśmy Sanatorium,a szkoda.Zawsze miło z kimś powspominać te najlepsze lata,dzieciństwo.Wspominajcie jak najczęciej.Pozdrawiam :P .
ODPOWIEDZ