KOZIA Górka

Alfabetycznie uporządkowane terminy związane z Sanatorium. Tematy z przymróżeniem oka oraz całkiem poważne.

Moderatorzy: tamites, tomek6996, mieszkańcy

Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

KOZIA Górka

Post autor: czajski »

KOZIA Górka - niewielkie wzniesienie w Sanatorium w okolicach zabudowań gospodarczych zwanych potocznie GARAŻAMI nieznanego pochodzienia. Nazwa pochodzi prawdopodobnie z okresu gdy wypasano na niej kozy. W okresie zimowym miejsce nauki sportów zimowych dla początkujących.

Obrazek

<embed src="http://img178.imageshack.us/slideshow/smilplayer.swf" width="426" height="320" name="smilplayer" id="smilplayer" bgcolor="FFFFFF" menu="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" flashvars="id=img178/6887/11585261665b2.smil"/>
Ostatnio zmieniony ndz wrz 17, 2006 10:54 pm przez czajski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tomek6996
V.I.P.

Post autor: tomek6996 »

Wzniesienie? Toz to w przedszkolu wielka gora sie wydawala, a zjazdy z niej bywaly karkolomne. Bywaly okresy gdy bylo na Koziej Gorce wrecz tloczno, niestety ostatnio zostala zdewastowana (widac na zdjeciu) przez powstale obok garaze i raczej do celow rekreacyjnych sie juz nie nadaje.

[ Dodano: Nie Wrz 17, 2006 11:07 pm ]
Miejsce to tez jest zwiazane z roznymi dziwnymi historiami, pamietam jak dzis widok pieknego Gazika naszego kolegi zaparkowanego na szczycie w pieknej porannej mgle. Zlosc wlasciciela byla wielka. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez tomek6996, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Eeej Tomasz, nie jest tak tragicznie. Na południowo wschodniej części do dzisiejszego dnia można sobie pozjeżdżać. W czasie ostatniej zimy mój syn właśnie tam sobie ćwiczył zanim się zdobył na zjazd z WYCIĄGU :-)
Awatar użytkownika
tamites
V.I.P.

Post autor: tamites »

Żeby nie było tak ponuro to zamieść zdjęcie z tej użytkowej części Kozij Górki ...Sama na niej zjeżdżałam na sankach , nartach oraz na ...kawałkach linoleum (PCV).....To był zjazd! :alien:
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Żeby nie było tak ponuro to zamieść zdjęcie z tej użytkowej części Kozij Górki
No problem - jak tylko będę w posiadaniu fotki przedstawiającej inne ujęcie tej sympatycznej górki od razu je tutaj zamieszczę. Dzisiaj miałem ochotę porobić trochę zdjęć do tego działu - ale słońce jest za ostre i na zdjęciach wyszłyby niepotrzebne prześwietlenia. Poczekam więc na bardziej sprzyjające warunki oświetleniowe.

A co do samej Koziej Górki i sportów na niej uprawianych, to... najbardziej karkołomny wyczyn jaki pamiątam na tej górce, to skok na rowerze z prowizorycznej skoczni wykonany przez brata właściciela wcześniej wspomnianego Gazika. Lądowanie wyglądało trochę groźnie - ale na szczęście Tomek wyszedł z tego cało.
Awatar użytkownika
tomek6996
V.I.P.

Post autor: tomek6996 »

A ja na swoich pierwszych i ostatnich nartach zrobilem tutaj idealnego fikolka, przewrot w przod na nartach.
Awatar użytkownika
apipn
V.I.P.

Post autor: apipn »

Miałam tę przyjemność jeszcze w tym roku razem z moją córcią zjeżdżać tu na sankach.
ODPOWIEDZ