lipcowa wyprawa na Śnieżkę

Masz jakieś propozycje, bolączki, spostrzeżenia - zaproponuj nowy temat - lub poprostu się zarejestruj i załóż go :)

Moderatorzy: tamites, tomek6996, mieszkańcy

Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

lipcowa wyprawa na Śnieżkę

Post autor: czajski »

Dla wszystkich zainteresowanych podaję do wiadomości, że w dniu 29.07.2006r (sobota) organizujemy otwartą wycieczkę turystyczną na Śnieżkę. Wycieczka (celowo) zbiega się w czasie z XVI Wyścigiem w Kolarstwie Górskim Na Śnieżkę o Puchar Burmistrza Miasta Karpacza. Spotykamy się w Karpaczu w okolicach Białego Jaru około godz 9.00 (dojeżdżam autobusem wyjeżdżającym z Kamiennej Góry o godz. 7.45). Planowane wejście na Śnieżkę ok godz. 12.00.

Gorąco zapraszam wszystkich zainteresowanych do udziału w imprezie :)
Ostatnio zmieniony sob lis 25, 2006 11:23 am przez czajski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tomek6996
V.I.P.

Post autor: tomek6996 »

Tak ,tak idziemy. Na razie jest nas trzech zapalencow w porywach do pieciu. Nie sluchajcie tylko tego optymisty, ja sie wdrapie gdzies na 14. Czekamy na propozycje trasy, mozliwosci jest duzo, mozna sobie wybrac a i tak na koniec wjedziemy wyciagiem.
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Mnie korcą i kręcą niesamowicie słowa:
„Kolarski Wyścig na Śnieżkę”, start: Stadion Miejski w Karpaczu, godz. 12.00. Zawody sportowe przeznaczone zarówno dla amatorów jak i zawodników czynnie uprawiających kolarstwo górskie. Udział w wyścigu daje niepowtarzalną okazję do niekonwencjonalnego zdobycia szczytu Śnieżki. Trasa wyścigu biegnie głównymi ulicami Karpacza, aż do granicy Karkonoskiego Parku Narodowego, gdzie zawodnicy wjeżdżają na niebieski szlak (droga Jubileuszowa) prowadzący na sam szczyt Śnieżki (1602 m. n.p.m.). Wyjątkowa atrakcyjność trasy i trudności wiążące się z jej pokonaniem (największa różnica wzniesień w wyścigu rozgrywanym w Polsce) przyciąga najlepszych kolarzy górskich z całego kraju i państw sąsiednich
Z trudem więc podejmuję decyzję, że jednak pieszo. Tymbardziej, że jest to jedyna okazja w roku, kiedy na ten jakże przepiękny szczyt można legalnie wjechać rowerem.
tomek6996 pisze:Czekamy na propozycje trasy, mozliwosci jest duzo, mozna sobie wybrac
Pierwsza propozycja
Druga propozycja
Trzecia propozycja

Nie wiem w jakiej formie będziemy - ale może by tak jeszcze Skalny Stół? :lol:
Ostatnio zmieniony pn lip 24, 2006 8:09 am przez czajski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tomek6996
V.I.P.

Uuuuuuuuuuuuuu, ja proponuje wejsc przez Bialy Jar nasza dziewicza trasa, ktora pierwszy raz zdobywalismy Sniezke a powrot przez Samotnie albo Jelenke. Pierwsza to ladne widoki a druga dobre piwo.
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

tomek6996 pisze:Pierwsza to ladne widoki a druga dobre piwo.
No to trzeba będzie jakoś wypośrodkować. Niby widoków szkoda - ale browca też by się łyknęło, - specjalnie nie jadę swoją bryką :). Cóś wymyślimy na miejscu. :thumright:
Awatar użytkownika
apipn
V.I.P.

Post autor: apipn »

Bawcie się dobrze. Szczęściarze. Dlaczego wszystkie fajne imprezy są akurat wtedy jak nie mam możliwości przyjazdu????????????????
Awatar użytkownika
tomek6996
V.I.P.

Ja cie! Jakie fajowe foto!. To bedzie wejscie letnie, zaraz zrobimy jesienne a potem zimowe.
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

tomek6996 pisze:Ja cie! Jakie fajowe foto!
hehe - mi też się to foto spodobało :)
tomek6996 pisze:To bedzie wejscie letnie, zaraz zrobimy jesienne a potem zimowe

Dobra dobra - pożyjemy - zobaczymy :lol:
Awatar użytkownika
apipn
V.I.P.

Dobra, wejscie zimowe (a rczej zjazd zimowy) też może być, bo mam takowe zdjęcie. :lol: :lol: :lol: Gorzej będzie z jesiennym :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Ufff -Lipcowa wycieczka na Śnieżkę w końcu się odbyła :lol:.
Kilkanaście fotek z tej wyprawy można było zobaczyć w galerii...

Moje spostrzeżenia po wycieczce:
1. Wszystko działo się za dynamicznie - stanowczo za szybko w górach płynie czas.
2. Trasy są zbyt krótkie i nie mają dostatecznych wzniesień.
3. Kosodrzewina w górnych partiach szlaków (okolice Kopy) jest stnowczo za niska.
4. Piwo lepiej targać w plecaku - bo w schroniskach szkoda "czasu" na stanie w kolejkach - a przecież czas, to pieniądz :)
5. Poczucie humoru ludków z Sanatorium jest wprst proporcjonalne do wysokości, na której się znajdują a odwrotnie proporcjonalne do kwadratu odległości jaką zostawiają za sobą.
6. Nie jestem żaden Niki Lauda (ani przed ani po wypadku) :lol:

Mam nadzieję, że gdyby w przyszłości odbyło się coś w tym stylu, to będzie jeszce fajniej :D
Ostatnio zmieniony pt lut 09, 2007 6:34 pm przez czajski, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
apipn
V.I.P.

Zdjęcia super. Dobrze że robił je jeszcze ktoś poza Tobą bo w końcu jesteś na kilku :D :D
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

apipn pisze:...Dobrze że robił je jeszcze ktoś poza Tobą...
Jak Ci powiem, że to samowyzwalacz, to pewnie i tak nie uwierzysz :lol:. No i masz rację. Bo z samowyzwalacza jest chyba tylko trzy - a reszta to @tomka6996 i moje wypociny :)
Awatar użytkownika
tomek6996
V.I.P.

Ja tylko dodam ,ze to bylo pierwsze nasze "sniezkowanie" nareszcie z odpowiednimi zasobami fotograficznymi. Dotychczasowe zdjecia na wyprawach byly albo niewyrazne, albo fatalne, albo w ogole nie wychodzily. I jeszcze kilka spostrzezen:
1. To poczucie humoru sprawiało, ze co niektorzy patrzyli na nas jak na kosmitow.
2. Kosodrzewina wcale nie jest za niska, tylko kucac sie nie chce :lol:.
3. Na gore jakos sie wtoczylem ale zejscie bylo straszne.
4. Szkoda, ze nie ma juz WOP-u (hehe - i nie ma komu pytać "Ciapki mate?").
5. Piwo im wyzej tym drozsze.
6. Jagody byly, juz nie ma bo Czajski z Gustawem wszystkie wyjedli.
7. Od dzisiaj zaczynam sie kurczyc.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez tomek6996, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Nooo - impreza letnia pomimo, że frekwencja mogłaby być lepsiejsza można powiedzieć, ze dopiasła.
W nadziei na jeszcze większy sukces pomysłu zapętlam temat do propozycji wycieczki zimowej :) :lol:
ODPOWIEDZ