Pamiętacie przedszkole?

W tym dziale można pisać (i czytać też) o wszystkim i o niczym... :)

Moderatorzy: tamites, tomek6996, mieszkańcy

Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

Pamiętacie przedszkole?

Post autor: czajski »

Czy pamiętacie jeszcze przedszkole działające na terenie Sanatorium?
Wyszperałem fotkę, na której można się doszukać kilkoro z userów naszego forum :)
[center]Obrazek[/center]
Ostatnio zmieniony śr sie 08, 2007 11:57 pm przez czajski, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
tomek6996
V.I.P.

Post autor: tomek6996 »

No i pozdrowienia dla Pani Hani!
[center]
Obrazek
[/center]
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez tomek6996, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

tomek6996 pisze: No i pozdrowienia dla Pani Hani!
A wiesz, że Pani Hania jest częstym bywalcem Sanatorium? Przyjeżdża kilka razy w roku do znajomych
Awatar użytkownika
tamites
V.I.P.

Post autor: tamites »

Witam byłych przedszkolaków! To były piękne dni! I te zabawy Mikołajkowe! Zdjęć mam dużo ( robił je mój tata..., te zamieszczone wyżej też...) , coś dostarczę... :P
izabelazajaczkowska@wp.pl

przedszkole

Post autor: izabelazajaczkowska@wp.pl »

Tez milo wspominam przedszkole :D Spedzałam w Sanatorium mile chwile...rodzice tam pracowali bardzo dlugo
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

tamites pisze:Zdjęć mam dużo [... ...] coś dostarczę... :P
Spoko - zrobimy ekstra galerię - album
izabelazajaczkowska@wp.pl pisze:Tez milo wspominam przedszkole :D Spedzałam w Sanatorium mile chwile...rodzice tam pracowali bardzo dlugo
Coś mi mówi to nazwisko... z siostrą do klasy chodziła - ale to była Janina Zajączkowska. Czy to rodzina?
Awatar użytkownika
apipn
V.I.P.

pamiętacie przedszkole

Post autor: apipn »

Sanatoryjne przedszkole pamiętam tylko z tego jak moja kuzynka nie chciała tam chodzić :lol: ja w czasie wakacji korzystałam z przedszkolnego ogródka :D
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

W dniu dzisiejszym w tym miejscu utworzony został album fotografii przedstawiający sceny z zycia przedszkola funkcjonującego na terenie Państwowego Sanatorium Gruźlicy Kostno- Stawowej. Gorące podziękowania dla userów: @tamites i @tomek6996 za udostępnione fotki.

P. S. W pewnej pirackiej stacji radiowej pisało, że nasza Pani Hania być może będzie gościć na terenie Korczaka w okresie Świąt Wilekanocnych. Czy w dobrym tonie będzie złożyć na łamach forum świąteczne życzenia dla Pani Hani od byłych podopiecznych?

ObrazekObrazekObrazekObrazekgalery/obrazy/234244karo_przedszkole_04.jpg
Ostatnio zmieniony pt paź 19, 2007 10:54 pm przez czajski, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
tomek6996
V.I.P.

a co pamietacie? Mydlo w siateczkach? Filmy na scianie w korytarzu? No wlasciwe to nie filmy tylko bajki ze slajdow. No i oczywiscie pieczenie ciastek przed zabawa. :D
Awatar użytkownika
konto_testowe

Post autor: konto_testowe »

tomek6996 pisze:a co pamietacie? Mydlo w siateczkach? Filmy na scianie w korytarzu? No wlasciwe to nie filmy tylko bajki ze slajdow. No i oczywiscie pieczenie ciastek przed zabawa. :D
...pamiętamy mydelka i slajdy a także lepienie figurek z masy celulozowej, słuchowiska radiowe, no i oczywiście uwielbiane przez wszystkich "leżakowanie" :bounce:
Awatar użytkownika
tomek6996
V.I.P.

A po kazdej imprezie rano, nie, nie , nie kac, nozyk w dlon i skrobanie confetti z tego smiesznego gumo... czy linoleum.
Awatar użytkownika
apipn
V.I.P.

Post autor: apipn »

Jak tak podrzucacie swoje wspominki przedszkolne to mi też to wszystko się przypomina mimo że tak na codzień wcale nie mysli się o tym że kiedyś tak było :roll:
Awatar użytkownika
DZIDKA
V.I.P.

Post autor: DZIDKA »

Witam. Jestem tu nowa, z pokolenia wcześniej urodzonego ale niektóre dzieci sanatoryjne rozpoznaję na zdjęciach. Pozdrowienia dla wszystkich userów.
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez DZIDKA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czajski
Administrator
Kontakt:

DZIDKA pisze:niektóre dzieci sanatoryjne rozpoznaję na zdjęciach.
hmm - tylko dzieci?
A może ktoś z fotografii poniżej będzie bardziej znajomy?

[center]Obrazek[/center]
Ostatnio zmieniony czw sie 09, 2007 12:26 am przez czajski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DZIDKA
V.I.P.

Post autor: DZIDKA »

Niestety,nikogo nie poznaje.Z którego roku jest fotografia?Mieszkałam w pierwszym pawilionie ,na wprost portierni,nad p.Michlami.W 1970 wyjechałam do Świdnicy i tylko przez 5 lat pamiętam dzieciaki(Rochowiczów,Ratajczak,Myszkowscy,Dominas,Gryziec,Niwińskich).Bardzo mi się podoba pańskie opracowanie strony.Sprawiło mi bardzo dużo radości.Diękuje za "wspomnienia".Mam zdjęcia z wycieczki nad morze z 1968.Podeślemy wkrótce.
ODPOWIEDZ