Czy pamiętacie jeszcze przedszkole działające na terenie Sanatorium?
Wyszperałem fotkę, na której można się doszukać kilkoro z userów naszego forum
[center][/center]
Ostatnio zmieniony śr sie 08, 2007 11:57 pm przez czajski, łącznie zmieniany 5 razy.
Witam byłych przedszkolaków! To były piękne dni! I te zabawy Mikołajkowe! Zdjęć mam dużo ( robił je mój tata..., te zamieszczone wyżej też...) , coś dostarczę...
W dniu dzisiejszym w tym miejscu utworzony został album fotografii przedstawiający sceny z zycia przedszkola funkcjonującego na terenie Państwowego Sanatorium Gruźlicy Kostno- Stawowej. Gorące podziękowania dla userów: @tamites i @tomek6996 za udostępnione fotki.
P. S. W pewnej pirackiej stacji radiowej pisało, że nasza Pani Hania być może będzie gościć na terenie Korczaka w okresie Świąt Wilekanocnych. Czy w dobrym tonie będzie złożyć na łamach forum świąteczne życzenia dla Pani Hani od byłych podopiecznych?
galery/obrazy/234244karo_przedszkole_04.jpg
Ostatnio zmieniony pt paź 19, 2007 10:54 pm przez czajski, łącznie zmieniany 5 razy.
a co pamietacie? Mydlo w siateczkach? Filmy na scianie w korytarzu? No wlasciwe to nie filmy tylko bajki ze slajdow. No i oczywiscie pieczenie ciastek przed zabawa.
tomek6996 pisze:a co pamietacie? Mydlo w siateczkach? Filmy na scianie w korytarzu? No wlasciwe to nie filmy tylko bajki ze slajdow. No i oczywiscie pieczenie ciastek przed zabawa.
...pamiętamy mydelka i slajdy a także lepienie figurek z masy celulozowej, słuchowiska radiowe, no i oczywiście uwielbiane przez wszystkich "leżakowanie"
Jak tak podrzucacie swoje wspominki przedszkolne to mi też to wszystko się przypomina mimo że tak na codzień wcale nie mysli się o tym że kiedyś tak było
Niestety,nikogo nie poznaje.Z którego roku jest fotografia?Mieszkałam w pierwszym pawilionie ,na wprost portierni,nad p.Michlami.W 1970 wyjechałam do Świdnicy i tylko przez 5 lat pamiętam dzieciaki(Rochowiczów,Ratajczak,Myszkowscy,Dominas,Gryziec,Niwińskich).Bardzo mi się podoba pańskie opracowanie strony.Sprawiło mi bardzo dużo radości.Diękuje za "wspomnienia".Mam zdjęcia z wycieczki nad morze z 1968.Podeślemy wkrótce.